Het paradijs is dichterbij dan je denkt

Februari 2015 zijn we na veel voorpret naar Johannesburg gevlogen voor een vakantie van twee weken op diverse plekken in het prachtige Zuid-Afrika. Direct na aankomst zijn we met onze flitsende huurauto doorgereden naar Kwazulu Natal. Wellicht bij de meesten een nog onbekend gebied om te genieten van wildlife & natuur. Na een geheimtip van Anja (ssst niet verder vertellen) had zij voor ons een fabelachtige accommodatie gevonden; Namibiti Hills Game Reserve.

Na een rit van ruim drie uur kwamen we aan bij Nambiti Hills en werden we opgepikt door onze vaste ranger Joe voor de komende dagen. Zonder Joe was dit verhaal er niet geweest. Nambiti Hills is een prachtig kleinschalig resort met alleen maar lachende en opgewekte mensen, heerlijk eten en een service waar je als gast heel, heel vrolijk van wordt.

Neushoorns, rotsblokken en fijne wijnen

Al op de eerste dag een overweldigende kudde olifanten, gracieuze giraffen en twee rotsblokken gezien wat achteraf toch echt neushoorns bleken te zijn. Ik zou nog veel neushoorns, dan wel rotsblokken ontdekken de komende drie dagen.

's Avonds heerlijke diners in het sfeervolle restaurant, fijne wijnen maar toch rustig aan want de volgende dag wordt je weer gewekt om half vijf. In het dagelijkse leven ga ik dan brommen maar hier stond ik vlotjes klaar voor wat weer een geweldige game drive zou worden. Je bent zomaar 3,5 uur onderweg  en bent alleen maar zintuigelijk bezig; kijken, horen en zelfs ruiken. Na terugkomst staat er altijd een uitgebreid ontbijt klaar waarna er tijd is voor wat ontspanning bij het zwembad of lekker in de schaduw te soezen op de overdekte bedden.

Ongerepte natuur in de avondzon

Na een high tea is het dan weer tijd voor de avond game drive die zo rond de klok van vier begint. Alle ogen, oren en neuzen weer op scherp voor een toch weer spannende rit van onze onvolprezen ranger Joe! Nou kan ik hier alles gaan opnoemen wat we hebben gezien en meegemaakt...maar dat moet u lekker zelf gaan bekijken vanuit dit geweldige resort. Het heeft alles wat je maar wensen kan en je gaat volledig op in de natuur.

Het moment dat je in de ongerepte natuur in de avondzon, na net een kolos van een olifant in de ogen te hebben aangekeken, van een heerlijk glas witte wijn kan genieten met je geliefde, dan weet je dat je in het paradijs bent. En dat is dichterbij dan je denkt!

Arjan Rietveld & Joke Berends - Hilversum

© AFRICANA TRAVEL 2018 - ALGEMENE VOORWAARDEN
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram